Luka Stanzl/PIXSELL

OGLASIO SE I FUTSAL DINAMO Preuzeli odgovornost za incidente, ali to očekuju i od predsjednika Nacionala

Nakon sinoćnjeg incidenta u Domu sportova tijekom malonogometne utakmice Futsal Dinama i Nacionala, jutros su se priopćenjem očitovali i iz Dinama. Poručili su kako preuzimaju odgovornost za incidente, ali očekuju da to učini i ‘osoba koja je incident izazvala’.

“Povodom događaja na jučerašnjoj utakmici između Futsal Dinama i Nacionala želimo prije svega izraziti žaljenje zbog nemilih događaja koji su kulminirali udaranjem vratara gostujuće momčadi Ivana Pavlića od strane našeg navijača. Radi se o pojedinačnom činu za kojeg nema opravdanja i mi ga kao klub najstrože osuđujemo. Našem sportskom prijatelju Ivanu želimo da se što prije oporavi i vrati na teren”, stoji u priopćenju Futsal Dinama.

Isprike su uputili i navijačima i cijelokupnom sportskom dijlu Nacionala. “Naš je stav da fizičkim obračunima bilo kakve vrste bez obzira na provokacije druge strane, nema mjesta na športskim borilištima. Futsal Dinamo učinit će sve da se ovakve scene više nikada ne ponove”, napominju.

“Klub ovim putem preuzima svu odgovornost radi propusta u organizacijskom smislu, međutim, radi objektivnog informiranja moramo ukazati na neprimjereno ponašanje Ivice Đole, inače osuđivanog za razna kaznena djela i osobe krajnje dvojbenog morala. Riječ je o osobi koja je svim ljudima aktivnima u hrvatskom futsalu poznata po krajnje neprihvatljivom ponašanju koja se nebrojeno puta manifestiralo kroz provokacije. Đolo od osnutka našeg kluba vrši konstantne napade na Futsal Dinamo i naše navijače šireći netrpeljivost i unoseći zatrovane odnose u hrvatski futsal. Koji su njegovi motivi za to ne znamo, ali jedan je svakako zavist radi konkurencije koju je dobio u gradu”, nastavljaju.

U priopćenju su istaknuli kako je Đolo na utakmicu došao s tri zaštitara, te s tribine provocirao gledatelje od samog početka susreta. “Sve je eskaliralo kada pred kraj poluvremena verbalno pa fizički napada gledatelje (nije bila riječ o BBB, nego o običnim navijačima). Tada slijedi reakcija. Za sve ovo Futsal Dinamo ima više svjedoka, pa i video materijal kojim ćemo dokazati njegovo neprihvatljivo ponašanje. Đolo nakon svega ulazi na teren i prijeteći maše prema publici koja već navija i nema namjeru nikoga napadati. Tek nakon toga navijači ulaze u teren i ponovno napadaju Đolu koji bježi. U tom metežu netko nažalost udara vratara zbog čega još jednom izražavamo žaljenje i duboku ispriku”, dodaju.

Futsal Dinamo najavio je konferenciju za medije na kojoj će sljedećih dana javnosti prikazati dokaze za tvrdnje koje iznose. Na kraju su demantirali i navode predsjednika Nacionala o vrijeđanju i prijetnjama igračima Nacionala srpske nacionalnosti. “Svi koji su bili u dvorani znaju da je i to svjesno širenje lažnih informacija zbog kojih će Futsal Dinamo poduzeti sve zakonom predviđene korake”, zaključuju.

Komentiraj