Oglasili se iz DORH-a: “Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske neće dati ostavku”

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek spašena je danas i u Saboru. Vladajući su prihvatili izvješće o radu DORH-a za 2020. i odbacili SDP-ov zahtjev za njenom smjenom.

Zlata Hrvoj Šipek danima je na sva pitanja odgovarala sa – sačekajte nadzor. Rezultati nadzora su stigli, no ona i dalje ne izlazi pred medije.

“Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske neće dati ostavku, a vezano za odnos Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta odgovaramo kako će on biti temeljem na zakonom propisanim odredbama”, odgovorili su iz DORH-a na upit N1 o ostavci.

Kako N1 doznaje iz izvora bliskih Zlati Hrvoj-Šipek može se čuti da ona kaže da je sastanak bio organiziran u USKOK-u dva mjeseca nakon što je imenovana kako bi se upoznala s najvažnijim predmetima te da su u fokusu bile aktivne istrage protiv Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, a ne slučaj “Softver”. Takožer, izvješće USKOK-a u srpnju nije vidjela jer je bila kraće odsutna, a zaduženi zamjenik je nije obavijestio jer je smatrao da je to suvišno s obzirom da je već isto izvješće došlo u veljači 2020., kada je odluka donesena.

Komentiraj