Oglasili se iz đakovačkog samostana, koronavirus ima i djelatnik Pošte

Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova u utorak je potvrdio da je deset sestara pozitivno na koronavirus, ali ne zna na koji način je došlo do zaraze.

“U nedjelju 21. lipnja četiri sestre dobile su temperaturu o čemu su obavijestile svoju liječnicu koja je potom izvijestila epidemiologa. Nakon toga testirano je ukupno 12 sestara od kojih je deset pozitivno”, priopćio je samostan.

Navode kako ne znaju na koji je način došlo do kontakta s koronavirusom. 2Od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo nikakvih zajedničkih aktivnosti. Isto tako, do daljnjeg je zatvoren Dnevni boravak centra “Amadea” i Dječji vrtić “Sunčev sjaj Nazaret”, izvijestili su iz samostana.

U samostanu je trenutno oko 180 sestara, a prosječna dob je 69 godina. “Ovim putem molimo javnost za razumijevanje u ovim za nas nimalo lakim trenucima. Postupat ćemo dalje prema uputama epidemiologa, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske”, poručili su iz đakovačkog samostana Milosrdnih sestara sv. Križa.

Iz Hrvatske pošte u utorak su za RTL potvrdili kako su četiri djelatnika iz Đakova pod mjerama samoizolacije, a jedan je pozitivan na koronavirus. Napominju kako se ne radi o poštaru i ta osoba ne radi u direktnom kontaktu s korisinicima.

Pod mjerama samoizolacije je i dvoje radnika Pošte u Osijeku.

Komentiraj