OGLASILI SE IZ BOLNICE KBC Sestre milosrdnice: Muškarac koji se zapalio liječen po svim pravilima struke

Autor:

11.06.2024., Zagreb - Odrzana konferencija za medije ravnatelja Davor Vagic i specijalist ortopedije i traumatologije Dinko Vidovic ispred Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Iz KBC Sestre milosrdnice oglasili su se o liječenju muškarca koji se u utorak zapalio na Markovom trgu. Potvrdili su kako je ravnatelj bolnice Davor Vagić izdao nalog Povjerenstvu za sudsko medicinska pitanja da utvrdi je li liječenje navedenog pacijenta provedeno prema pravilima struke.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Temeljem natpisa u Večernjem listu o smrti pacijenta koji se samozapalio na Markov trgu u Zagrebu 11. lipnja 2024. godine, a pod naslovom “Umro čovjek koji se zapalio na Markovu trgu, na Odjelu nije bilo dežurnog kirurga“, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, prof. dr. sc. Davor Vagić, dr. med., izdao je nalog Povjerenstvu za sudsko medicinska pitanja za provedbu postupka utvrđivanja je li liječenje navedenog pacijenta u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice provedeno prema pravilima struke.

Povjerenstvo za sudsko medicinska pitanja zaprimilo je očitovanje djelatnika Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice od 12. lipnja 2024. godine zajedno s pripadajućom medicinskom dokumentacijom.

SKANDALOZNI ISTUP SABORSKE LIJEČNICE Stala pred kamere i iznosila privatne pojedinosti stradalog na Markovom trgu

Nakon izvršenog uvida u gore navedenu dokumentaciju, Povjerenstvo konstatira kako slijedi:

Pacijent koji se samozapalio na Markov trgu u Zagrebu 11. lipnja 2024. godine, zaprimljen je u Klinici za traumatologiju u jedinicu intenzivnog liječenja, Opekline, dana 11. lipnja 2024. godine oko 10.00 sati radi potrebe zbrinjavanja teške opekline. U zbrinjavanju pacijenta sudjelovali su liječnici kirurzi i liječnici antesteziolozi, subspecijalisti intenzivnog liječenja.

Nije bilo indikacija za kirurškim zbrinjavanjem opeklina i provode se mjere intenzivnog liječenja po svim pravilima struke.

Slijedom navedenog, Povjerenstvo smatra da je liječenje pokojnog pacijenta provedeno po svim pravilima struke.”

Navedenoj konstataciji Povjerenstva za sudsko medicinska pitanja, ističemo da je u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice uvijek dežurno četvero liječnika kirurga i dva liječnika anesteziologa, subspecijalisti intenzivnog liječenja. Dodatno, od dolaska do završetka liječenja navedenog pacijenta, liječenje na Klinici za traumatologiju vođeno je od strane iste liječnice anesteziologa koja je ujedno i voditeljice odjela intenzivnog liječenja.

KBC Sestre milosrdnice izražava žaljenje za preminulim pacijentom”, priopćili su iz bolnice.

PRVI DETALJI Muškarac koji se samozapalio na Markovom trgu branitelj iz Koprivnice?

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.