Hina

ODVJETNIK OBITELJI ‘Putin mora preuzeti odgovornost za let MH17’

Ruski predsjednik Vladimir Putin mora preuzeti odgovornost za žrtve leta MH17 Malaysia Airlinesa u Ukrajini, ocijenio je u srijedu odvjetnik obitelji, gotovo tri godine nakon tragedije.

Svih 298 putnika i članova posade smrtno je stradalo kad je Boeing 777 na letu Amsterdam-Kuala Lumpur srušila raketa 17. srpnja 2014. na istoku zaraćene Ukrajine.

Zajednička istražiteljska ekipa zaključila je da je letjelicu pogodila raketa tipa BUK upućena iz Rusije i ispaljena iz borbene zone pod kontrolom proruskih pobunjenika, ali je ruska vlada uvijek negirala umiješanost.

“Moji su klijenti čekali tri godine, gospodine Putin. Još uvijek nema odgovornog”, rekao je za dnevnik Sydney Morning Herald američki odvjetnik Jerome Skinner koji zastupa obitelji žrtava podrijetlom iz Australije, Malezije, Novog Zelanda i Nizozemske.

“Ne mislite li da takva tragedija zaslužuje objašnjenje? Vi ste jedini koju tu možete pomoći”.

“Obratit ću se Europskom sudu za ljudska prava i svakom raspoloživom pravosudnom tijelu kako bi Kremlj odgovarao. Nađite se sa mnom i pošteno platite žrtvama tragedije”, kazao je Skinner.

Istražitelji su identificirali stotinjak osoba “koje su odigrale aktivnu ulogu u drami”, ali nitko još nije uhićen.

Komentiraj