Odvjetnik najavio tužbu za klevetu i traži smjenu šefice pravne službe HP-a

Odvjetnički ured Mladena Dragičevića najavio je tužbu za klevetu protiv izvršne direktorice Ureda za pravne poslove Hrvatske pošte (HP) Danijele Aničić te zatražio od uprave da “razmotri njezino postupanje”.

Ured je to učinio u dopisu HP-u od 25. siječnja, odgovarajući na dopis u kojemu Aničić, uime HP-a, optužuje odvjetnički ured Dragičević za iznošenje neistina i neuspješan rad.

Kontroverza se odnosi na vlasnički spor o kojemu je Nacional već pisao: riječ je o najmanje pet milijuna kuna vrijednom sporu koji se već deset godina vodi o parkiralištu i prilaznoj cesti HP-ovoj poslovnoj zgradi u samome središtu Zagreba, u kojemu je HP zastupao odvjetnički ured Dragičević.

Odvjetnik upozorio Butkovića da mu je uprava HP-a otkazala punomoć nakon što je dobio spor

Nacional je još u studenom prošle godine izvijestio kako su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ali i uprava te Nadzorni odbor HP-a, “pismeno obaviješteni o iznimno neobičnom poslovnom potezu vodstva HP-a”, koja je, nakon što je “revizijom Vrhovnog suda napokon nastupio povoljan razvoj događaja za ovu državnu tvrtku, ona otkazala punomoć svojim odvjetnicima” – odvjetničkom uredu Dragičević.

Takav postupak HP-a, razumljivo, izazvao je nezadovoljstvo Dragičevićeva ureda, pa je uslijedila prepiska, u kojoj je HP 4. siječnja ove godine tom uredu poslao očitovanje s potpisom Danijele Aničić, koje je razljutilo odvjetnika Dragičevića i njegove partnere.

U odgovoru HP-u od 25. siječnja, Dragičevićev ured tvrdi kako je Aničić u očitovanju iznijela “niz neistina”, dodajući kako “smatra neophodnim da ovakvo postupanje imenovane djelatnice HP dd razmotri i Uprava društva, ali i Nadzorni odbor i Skupština istog”.

Potom odvjetnički ured iscrpno komentira i osporava dijelove očitovanja, pa na kraju zaključuje: “Navodi gospođe Aničić kako je ovo odvjetničko društvo (…) prouzročilo HP-u dd štetu, zaslužuje poduzimanje određenih mjera i postupaka protiv imenovane gospođe, što će ovo društvo sasvim sigurno i učiniti”. Štoviše, odvjetnički ured Dragičević tvrdi, među ostalim, kako “takav ishod ne može biti rezultat postupanja ovog društva, već možebitno krivih odluka HP dd koje su uslijedile.”

Najavljuju da će “biti prisiljeni pokrenuti odgovarajući postupak zbog počinjenja kaznenog djela klevete”, tvrdeći da “opisano postupanje izvršne direktorice – svjesno javno iznošenje neistina – nadilazi postupanje koje bi bilo dopušteno (…) a što se izravno nepovoljno manifestira na reputaciju i poslovanje HP dd”, pa “smatraju neophodnim da ovakvo postupanje imenovane djelatnice razmotri uprava društva, ali i Nadzorni odbor i skupština”.

Nacional.hr u utorak ujutro poslao je pitanja voditelju Odjela za odnose s javnošću HP-a Krešimiru Domjančiću, želeći doznati hoće li uprava, skupština i Nadzorni odbor raspravljati o gospođi Aničić te slaže li se vodstvo tvrtke sa stavovima koje je iznijela u svom očitovanju odvjetničkom uredu Dragičević. Zanimalo nas je, također, zašto je HP otkazao zastupanje odvjetničkom uredu Dragičević, koji tvrdi da je uspješno zastupao tvrtku. Do četvrtka u 10,30 sati odgovore nismo dobili, niti nam se javio itko iz HP-a.

 

Komentiraj