ODVJETNIK MIKULIČIĆ: “Bočica s otrovom se lako mogla unijeti”

Pixabay

Odvjetnik s višegodišnjom praksom pred Haškim tribunalom Goran Mikuličić izjavio je, nakon što je Slobodan Praljak, nakon potvrđivanja presude od 20 godina zatvora popio otrov, da se bočica s otrovom lako mogla unijeti u sudnicu, izvještava N1 televizija.

Mikuličić kaže da postoje kontrole prilikom ulaska u sudnicu, ali ne tako detaljne da bi se otkrila bočica.

“Nema detaljnog pregleda cijelog tijela, pogotovo kada na to ne upućuju neke indicije da bi trebalo da ih bude”, rekao je Mikuličić za Jutarnji list.

On navodi da je Praljak, na primjer, bez problema mogao bočicu s otrovom unijeti u cipeli.

Na pitanje tko mu je mogao dostaviti otrov u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, Mikuličić je odgovorio da svaki zatvorenik ima pravo na posjete i to rodbine, prijatelja, odvjetnika i novinara, ali da u pritvor samo odvjetnik može unijeti torbu.

“To mu je lako mogao donijeti bilo tko, ako je riječ o predmetu koji ne reagira na rendgenu. Ako je zaista riječ o otrovu, to je nemoguće otkriti”, kaže Mikuličić.

Slobodan Praljak prebačen je u bolnicu u Haagu, nakon što je popio otrov poslije izricanja drugostupanjske presude za ratni zločin. Poslije toga, Žalbeno vijeće Haškog tribunala prekinulo je izricanje presude šestorici lidera Herceg-Bosne.

Žalbeno vijeće Haškog suda potvrdilo je danas presudu prema kojoj su čelnici Herceg-Bosne sudjelovali zajedno s državnim vrhom Hrvatske u udruženom zločinačkom pothvatu u BiH, kao i formulaciju da je rat Hrvata i muslimana bio – međudržavni sukob.

Komentiraj