Odvjetnik Matije Posavca: “On je u lošem stanju, odrekao se prava na plaću”

Josip Grivec, zamjenik međimurskog župana, koji trenutno vodi županiju, u srijedu je izjavio da se nakratko uspio sastati s Matijom Posavcem.

“Stvari funkcioniraju potpuno normalno, s obzirom na to da sve službe znaju svoj posao i svaka institucija, ustanova, mora biti spremna funkcionirati po inerciji bez obzira na čelne ljude. Naravno da smo svi bili iznenađeni i nije nam lako, ali kao županija smo OK”, rekao je Grivec za N1.

Dodao je da Posavec ‘nije baš u formi’. “Neke neke stvari moramo komunicirati bez obzira na to u kojoj mjeri sam ja s nečime upoznat, a s nečim i nisam. Moram reći da nikada nije nijednom uzeo neku dnevnicu i odriče se ovih šest plaća na koje ima pravo”, istaknuo je zamjenik župana.

O tome zašto su ga uhitili, kaže, nisu razgovarali. “On je ostavku podnio u petak, u subotu smo mailom obavijestili naše službe, Ministarstvo pravosuđa i uprave, a u ponedjeljak i Vladu. Ne znam planira li aktivirati saborski mandat, nisam ga ni pitao”, poručio je i dodao da s Posavcem nije razgovarao ni o izborima.

Za N1 se oglasio i odvjetnik Matije Posavca, Davorko Zlatarek, koji je rekao da je njegov klijent u lošem stanju i da mu je žao. Potvrdio je da se Posavec odrekao prava na plaću i još nije donio odluku o aktiviranju saborskog mandata. Zasad, zaključuje, ne razmišlja o politici.

Komentiraj