EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

ODVJETNIK Belgijski osumnjičenici tri puta zaustavljani na povratku iz Francuske

Francuska policija triput je zaustavljala automobil s trojicom ljudi iz Belgije osumnjičenih za sudjelovanje u napadima u Parizu u petak dok su se vraćali u Belgiju u subotu ujutro, izjavio je za belgijske medije odvjetnik jednog od njih.

Xavier Carette, odvjetnik vlasnika automobila Volkswagen Golf kojim se vraćao iz Pariza, rekao je u utorak belgijskoj državnoj TV postaji RTBF da je njegov klijent Mohamed Amri (27) bio u Bruxellesu kad ga je nazvao prijatelj Salah Abdeslam, dva sata nakon napada u petak.

Abdeslam, čiji se brat Brahim raznio u Parizu i za kojim je na snazi međunarodni uhidbeni nalog, rekao je Amriju da mu se automobil pokvario u Parizu i da mu treba prijevoz kući.

Francuska policija zaustavljala je i provjeravala automobil u kojem su bili Amri, Abdeslam i treći čovjek, kojeg lokalni mediji identificiraju kao Hamzu Attoua (21), tri puta, posljednji put nedugo poslije 9 sati ujutro nedaleko od granice s Belgijom, rekao je Carette.

Odvjetnik je ustvrdio i da je Amri rekao da tijekom vožnje od Pariza do Bruxellesa napade u Parizu nitko nije ni spomenuo.

Abdeslam je i dalje u bijegu, a druga dvojica su u belgijskom pritvoru pod sumnjom za izvođenje terorističkog napada i sudjelovanje u aktivnostima terorističke organizacije.

Komentiraj