ODVJETNIK ANE KARAMARKO: “Sve izgleda kao jedan predizborni postupak”

Ivo Farčić, odvjetnik Ane Karamarko, kazao je za N1 televiziju da je njeno uhićenje provedeno radi predizborne kampanje.

Očekuje poziv PNUSKOK-a, kazao je.

“Na teret joj se stavlja zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, ali detaljno vam ništa ne mogu govoriti. Doneseno je rješenje o istrazi, ali nitko ga od nas još nije vidio”, kazao je Farčić.

Ne osjeća se krivom, ali će iznijeti obranu

Farčić kaže da se Ani Karamarko ne stavlja na teret ništa u smislu stjecanja dobiti, već “nekakva faktura u iznosu od 400.000 kuna.”

“Ne vidim razloga u tom segmentu koji je meni iz pouke o pravu poznat, ne vidim razloga za ovakvu pompu”, rekao je odvjetnik Ane Karamarko pa dodao:

“Nismo ništa vidjeli, bili smo na pretrazi prostorija, nijednu procesnu radnju nismo doživjeli. Pogledao sam rješenje o istrazi, vidim da moja branjenica ne može biti u onom dijelu do 19,. 20., mjesta u rješenju u istrazi pa pronalazim da je nesrazmjerno da je od 38 osoba protiv kojih se vodi postupak samo njezino ime objavljeno.”

Odvjetnik Ane Karamarko: Sve izgleda kao predizborni postupak

Ana Karamarko se apsolutno ne osjeća krivom, ali će iznijeti obranu, rekao je Farčić. O kontaktu s Tomislavom Karamarkom Farčić nije htio govoriti jer je, kaže, opunomoćenik Ane Karamarko.

“Splet okolnosti je takav da i meni na prvi pogled izgleda da je to jedan predizborni postupak, kad uđemo u predmet vidjet ću da li ga činjenice opravdavaju”, odgovorio je na pitanje da prokomentira tvrdnje Tomislava Karamarka da je to uhićenje u svrhu predizborne kampanje.

U istrazi kodnog naziva FLAJŠ obuhvaćeno je 38 osoba i 9 trgovačkih društava. Stavlja im se na teret da su od 2011. do 2017. oštetili državu na ime neplaćenih poreza od 11 milijuna kuna i uzeli nepripadnu imovinsku korist od 20 milijuna kuna.

Komentiraj