Marko Lukunic/PIXSELL

Održivi oblici prijevoza nastavljaju biti globalni trend

 

Bicikliranje i drugi oblici urbane mobilnosti su definitivno pozitivan globalni trend, koji je populariziran tijekom pandemije koronavirusa.

Svjetski mediji pišu kako su se biciklistički projekti i alternativni oblici prijevoza postali su sastavni dio u državnim i gradskim programima i planovima.

Odjel za transport britanske vlade je osigurao novac i nastavit će ulagati sredstva u biciklističku infrastrukturu u brojnim engleskim regijama. Engleski gradovi razmatraju i uvode projekte vezane uz Fond za potporu “aktivnog putovanja” (active travel).

Gradovi Birmingham i Coventry prvi kreću s pilot programom i iznajmljivanjem električnih romobila. Tvrtke će početi nuditi razne pakete usluga, dok će regionalne i gradske vlasti osigurati novac za nove biciklističke staze, punionice za električne i hibridne automobile.

Potražnja za novim i rabljenim biciklima se nastavlja u brojnim gradskim sredinama. Vozači svih generacija sve više koriste bicikle kao prijevozno sredstvo.

Novinska agencija AFP javlja da su dva vodeća tajvanska proizvođača bicikala popunili narudžbe do kraja ove godine te zabilježili žurne narudžbe ili čak paničnu kupnju.

Izvršna direktorica tvrtke Giant, Bonnie Tu, izjavila je kako su morali reagirati brzo. Prodavaonice u Europi i Sjevernoj Americi već čekaju nove serije bicikala.

Komentiraj