U nedjelju humanitarna utrka Zagreb Advent Run, zbog toga su zatvorene neke ulice, evo regulacije

Humanitarna i kostimirana utrka Zagreb Advent Run ponovno će oživjeti ulice grada Zagreba.

Osim božićnih lampica i šarenih dekoracija, centar grada ukrasit će maštovito kostimirani sudionici, njih više od 2000 iz čak 29 država koji će trčati za plemeniti cilj i pružiti podršku ženama u borbi protiv različitih oblika raka.

Ova predbožićna čarolija okuplja brojne trkače, humanitarce, obitelji s djecom i kućnim ljubimcima te prijatelje kako bi se svi zajedno dobro zabavili, promovirali fizičku aktivnost te pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

“Nisi sama – ideš s nama!”

Ovogodišnji partner utrke je Udruga žena oboljelih i liječenih od raka “Nismo same”, a dio sredstava od uplaćenih kotizacija donirat će se za njihov projekt “Nisi sama – ideš s nama!”.

Ovim projektom Udruga osigurava besplatan taksi prijevoz za žene oboljele od raka na kemoterapije. Udruga je do sada pomogla 455 žena te osigurala više od 16 tisuća  besplatnih taksi vožnji na kemoterapije.

Regulacija u prometu

Zbog održavanja utrke u nedjelju, 12. prosinca, doći će do izmjena regulacije prometa užeg gradskog središta. Ulica Isidora Kršnjavog, u kojoj su start i cilj utrke, bit će zatvorena za sav promet od 8 sati do 14 sati i 30 minuta.

Ostatak rute utrke policija će početi zatvarati nekoliko minuta prije starta utrke u 11 sati i 50 minuta i ostat će zatvoren do 13 sati i 30 minuta, a riječ je o sljedećim ulicama:

I. Kršnjavoga – Vukotinovićeva – Trg M. Marulića – Žerjavića – Trg Petra Svačića – B. Trenka – Trg kralja Tomislava – Pavla Hatza – K. Mislava – Trg žrtava fašizma – Račkoga – Trg hrvatskih velikana – Draškovićeva – Šoštarićeva – Trg J. Langa – Ribnjak – Medveščak – Ksaverska cesta – okret kod Jandrićeve – Ksaverska cesta – Medveščak – Ribnjak – Trg J. Langa – Branjugova – Palmotićeva – Jurišićeva – Trgu bana J. Jelačića – Ilica – Britanac – Kačićeva – I. Kršnjavoga.

U periodu od 11.15 do 13.30 sati tramvajske linije 4, 6, 9, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će izmijenjenim trasama.

Autobusne linije

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića – Voltino) će u vremenu od 8 do 14.30 sati prometovati skraćeno i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti pet minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Organizatori utrke mole građane za strpljenje i razumijevanje budući da je Zagreb Advent Run prije svega utrka humanitarnoga karaktera.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]