Pod predsjedanjem sutkinje Sandre Radanović, na Županijskom sudu u Zadru u srijedu je održano pripremno ročište u postupku protiv 19-godišnjeg Tina Šunjerge, optuženog za ubojstvo roditelja u Čisti Velikoj u vodičkom zaleđu u ožujku prošle godine.

Kako je Hini izjavio Karlo Surić, odvjetnik Tina Šunjerge po službenoj dužnosti, i obrana i tužiteljstvo podnijeli su dokazne prijedloge koji su usvojeni, osim prijedloga obrane o provođenju psihologijsko-psihijatrijskoga vještačenja koje je predložila obrana.
“Opunomoćenici oštećenika predložili su izuzeće javnosti radi zaštite dostojanstva obitelji poginulih. Tom dokaznom prijedlogu pridružila se i obrana. Sudsko vijeće o tome će odlučivati na prvome ročištu 7. veljače 2018. godine, a o provođenju psihologijsko-psihijatrijskoga vještačenja odlučit će se tijekom kaznenog postupka, nakon ispitivanja vještaka Klinike za psihijatriju Vrapče”, dodao je Surić.

Većina dokaznih prijedloga obrane i tužiteljstva je prihvaćena, još uvijek se ne zna hoće li se Šunjergi suditi kao mlađem punoljetniku. To, smatra odvjetnik Surić, isključivo ovisi o Sudskom vijeću Županijskoga suda u Zadru.
“Mi ćemo predložiti da se sudi po blažem zakonu, ali smo svjesni težine i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela”, napominje Surić.
Za ubojstvo roditelja Tin Šunjerga mogao bi biti osuđen na najviše pedeset godina bezuvjetnog zatvora. Vrhovni sud je slučaj sa šibenskoga premjestio na zadarski Županijski sud jer je većina šibenskih sudaca sudjelovala u istrazi.

Komentiraj