Kultura
Decoration icon

djeca

Održani Mali vezovi

Autor:

Ðakovo, 03.07.2011 - Na središnjoj priredbi 45. Ðakovaèkih vezova – u sveèanom mimohodu, središtem Ðakova danas je prodefiliralo oko 4.000 sudionika iz gotovo 60 folklornih skupina iz zemlje i svijeta, oko 50 okiæenih svatovskih zaprega i oko 50 jahaèa. 
foto FaH/ tš

U Đakovu su u nedjelju održani Mali vezovi, manifestacija koja đakovačku smotru folklora Đakovačke vezove, što se ove godine održavaju po 51. put, uvode u njezin udarni tjedan.

U malovezovskoj povorci, što je prošla središtem grada od Male crkve do Velikog parka, prodefiliralo je oko 1.500 djece i mladih, uz dječje pjesme i plesove, odnosno u 32 skupine iz Đakovštine, drugih dijelova Slavonije i Hrvatske.

Nakon prolaska središtem grada, na ljetnoj pozornici u Strossmayerovo parku održan je program za sudionike Malih vezova – uz dječji folklor, pjesme i običaje, a sudionike je na početku pozdravio gradonačelnik Marin Mandarić.

“Mali vezov i, pogled na njihovu povorku, jamac su da Đakovački vezovi imaju budućnost”, rekao je gradonačelnik Mandarić.

Prvi put program Malih vezova pratilo je i desetak edukativnih radionica za djecu u Velikom parku.

Ovogodišnji Vezovi svečano će biti otvoreni u petak, 7. srpnja, a zatvoreni  u nedjelju, 9. srpnja, kada će biti održan središnji program – svečani mimohod svih sudionika.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)