Marko Prpic/PIXSELL

ODRŽANA TELEFONSKA SJEDNICA Zbog ‘neodgodivih obveza’ premijera odgođena sjednica Vlade

Pola sata prije početka sjednice Vlade, koja je najavljena za 14 sati, priopćeno je kako će u poslijepodnevnim satima biti održana telefonska sjednica Vlade. Iako su svi ‘akteri’ bili u Banskim dvorima, premijer Tihomir Orešković napustio je zgradu u pratnji osiguranja, a kao razlog odgađanja sjednice navedene su ‘neodgodive obveze’.

Prema neslužbenim ingormacijama, javlja Dnevnik.hr, svi ministri osim Predraga Šustara, ostali su u Banskim dvorima. Ministar turizma Anton Kliman novinarima je ispred Banskih dvora rekao kako nema pojma zašto je sjednica odgođena.

Na održanoj telefonskoj sjednici na dnevnom su redu bile samo dvije točke – amandman na Zakon o socijalnoj skrbi i interpelacija o odgovornosti ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, koju su zatražili zastupnici HNS-a, SDP-a i Hrvatskih laburista.

Vlada je na svojim stranicama objavila kako je u Sabor ‘uputila amandman Vlade Republike Hrvatske na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj skrbi te Izvješće Vlade Republike Hrvatske o Interpelaciji o radu Ministarstva kulture u svezi odgovornosti ministra kulture zbog narušavanja ugleda Ministarstva kulture i Vlade Republike Hrvatske i Republike Hrvatske u cjelini te ugrožavanja slobode i izražavanja i onemogućavanja razvitka demokratskog medijskog prostora u Republici Hrvatskoj’.

Komentiraj