Novi kazališni projekt ‘Tri sestre’ imat će probe otvorene za javnost

facebook.com

Novi autorski projekt redatelja Bobe Jelčića predstavljen je na konferenciji za medije u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Projekt ‘Tri sestre’, prema drami Antona Pavloviča Čehova, su najavili intendantica Dubravka Vrgoč, ravnatelj Drame Ivica Buljan, redatelj Bobo Jelčić te glumica Nina Violić.

“Ovim projektom namjeravamo ući u dijalog s publikom, ali i postaviti pitanje kako kazalište može opstati u budućnosti. To su upravo projekti koji idu ukorak s vremenom”, rekla je intendantica Vrgoč.

“Ovaj projekt u svom hibridnom kompleksu spaja naša zanimanja za istraživanje kompleksnih područja kao što su režija i gluma na tako važnom dramskom tekstu kao što su ‘Tri sestre’. Čehovljevi komadi su dan danas inspiracija, ne samo za kazališne umjetnike. Bez njega ne možemo zamisliti kako bi izgledala suvremena scenaristika“, izjavio je ravnatelj Buljan.

Redatelj Bobo Jelčić pobliže je upoznao prisutne sa svojom idejom te naglasio kako će probati “razvijati ideju dugotrajnosti projekta i stvoriti koncept koji može donijeti neke životne odgovore”. Također, najavio je kako će probe biti otvorene za javnost kako bi i samo kazalište otvorili i približili široj publici.

Jedna od glavnih uloga dodijeljena je i prvakinji Nini Violić koja je rekla da se veseli suradnji s Bobom Jelčićem i iščekuje s uzbuđenjem novi izazovni projekt. Uz Ninu Violić u predstavi glume i Jadranka Đokić, Siniša Popović, Duško Gojić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

Komentiraj