Održan ždrijeb završnice Lige prvaka

U Nyonu je održan ždrijeb završnice Lige prvaka koja će se ove sezone, zbog pandemije koronavirusa, odigrati u modificiranom obliku kao završni turnir osam najboljih u Portugalu. Kuglice su odlučile tko će se sastati u četvrfinalu i kako će izgledati polufinalni parovi.

Prije toga se trebaju odigrati preostala četiri uzvratna susreta osmine finala, a Izvršni odbor UEFA jučer je donio odluku da će se oni igrati na unaprijed planiranim stadionima, a ne na neutralnom terenu u Portu i Guimaresu.

Atalanti, Atletico Madridu, PSG-u i RB Leipzigu tako će se priključiti pobjednici dvoboja Real Madrid – Man City (1:2), Chelsea – Bayern (0:3), Lyon – Juventus (1:0) te Napoli – Barcelona (1:1), a njihove uzvratne utakmice su na rasporedu 7. i 8. kolovoza.

Četvrfinalne utakmice su na rasporedu 12., 13., 14. i 15. kolovoza na stadionima Luz i José Alvalade u Lisabonu, a u njima će snage odmjeriti:

Man City / Real Madrid vs Juventus / Lyon
RB Leipzig vs Atletico Madrid
Barcelona / Napoli vs Bayern / Chelsea
Atalanta – PSG

Polufinala se igra 18. i 19. kolovoza, a u njima se sastaju:

Man City / Real Madrid / Juventus / Lyon vs Barcelona / Napoli / Bayern / Chelsea
RB Leipzig / Atletico Madrid vs Atalanta / PSG

Finale je na rasporedu 23. kolovoza na stadionu Benfice – Luz u Lisabonu.

Izvršni odbor UEFA-e također je odlučio da će se nastavak njenih natjecanja odigrati bez prisustva publike na stadionima, a do korekcije ove odluke može doći ukoliko se poboljša epidemiološka situacija.

Komentiraj