Održan sastanak Savjeta za Inu sa stručnjacima Lazarda

 

Premijer Andrej Plenković s ministrima Darkom Horvatom, Tomislavom Ćorićem, Zdravkom Marićem, Ivanom Malenicom i Josipom Aladrovićem sudjelovao je u srijedu na sastanku Savjeta za Inu sa stručnjacima Lazarda.

“Na sastanku Savjeta za INA-u sa stručnjacima Lazarda o provedenoj dubinskoj analizi poslovanja te idućim koracima u procesu mogućeg otkupa MOL-ovog udjela u INA-i”, napisao je na Twitteru premijer Andrej Plenković.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić prošlog je mjeseca rekao da je stiglo kompletirano izvješće englesko-francuske investicijske banke Lazard, koju je Vlada angažirala za savjetnika oko otkupa dionica INA-e od mađarskog MOL-a. “INA kao vertikalno integrirana kompanija s rezultatima kakve ima proteklih godina, a u kontekstu što se planira, ovakva firma zaslužuje biti predmetom interesa za otkup dionica i vraćanje u hrvatske ruke”, rekao je tada Ćorić i dodao da razumije kritike, ali da treba gledati perspektivu i da to nije stvar od 5 dana. “Ne možemo reći da to više nije aktualno pitanje i da INA više nije zanimljiva”, dodao je.

Komentiraj