Održan sastanak predstavnika Croatia Airlinesa i MZLZ

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u ponedjeljak je održan sastanak predstavnika Croatia Airlinesa i Međunarodne zračne luke Zagreb, na kojem se razgovaralo o nastaloj situaciji vezanoj za korištenje programa poticaja Međunarodne zračne luke Zagreb, kojima je cilj povećanje prometa.

Obje su strane na sastanku, navodi se u priopćenju, pokazale spremnost i želju za pronalaženjem konstruktivnih rješenja na obostranu korist te će u nadolazećem razdoblju intenzivirati razgovore o ovoj temi.

“Drago mi je da je današnji sastanak prošao uspješno te smo se usuglasili kako je važno nastaviti razgovore oko rješenja svih otvorenih pitanja. Ministarstvu, kao i cijeloj Vladi Republike Hrvatske, cilj je osigurati opstojnost poslovanja Croatia Airlinesa, a u isto vrijeme želimo podržati razvoj poslovanja i otvaranje novih linija u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Pandemija je izrazito negativno utjecala na zračni promet u cijelom svijetu te smo svi svjesni kako je potrebno uložiti značajne napore za opstanak na tržištu i očuvanje svakog radnog mjesta”, izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Na sastanku je zaključeno da će se intenzivirati razgovori, uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva, a sve kako bi se iznašla povoljna rješenja sukladno zakonskoj regulativi i praksi u zračnom prometu.

Komentiraj