Održan prvi turnir PH u odbojci na pijesku

Na otoku Pašmanu održan je prvi od pet turnira u prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku na kojem je nastupilo 12 muških i 22 ženska para.

Kod djevojaka slavile su Sara Radanović i Andrea Čanković koje su u finalu bile bolje od Lune i Mirne Bečić sa 2-1 (18-21, 21-13, 15-8).

“Put do finala je bio težak, bilo je puno ekipa. Začuđujuće je bio velik odaziv, prijašnjih godina nije bilo tako što znači da se sport popularizirao. Jako smo sretne i zadovoljne, mislim da smo pružile dobar meč i mi smo sretne rezultatom,” kazala je Sara Radanović.

Peterostruki prvak Hrvatske Filip Silić i partner Ivan Zeljković pobijedili su u muškoj konkurenciji Juricu Skorina i Hrvoja Zeleniku sa 2-0 (21-13, 21-16).

”Super je osjećaj, prvi turnir i odmah pobjeda. Očekivao sam dobar plasman i nadam se da će tako biti i na ostalim turnirima,” dodao je Silić.

Nakon Pašmana, prvenstvo se nastavlja u Đakovu (2.- 4. kolovoza), Opatiji (8.-11. kolovoza), Đurđevcu (23.-25. kolovoza), a finale je u Zagrebu (6.-8. rujna).

“Prvi ovogodišnji turnir pokazao je kako nas očekuje uzbudljvo ljeto uz turnire Prvenstva Hrvaske u odbojci na pijesku. Uz sve registrirane igrače na turnir se mogu prijaviti i svi ostali građani ali i turisti. Sve informacije kao i prijave mogu se pronaći na www.hos-cvf.hr. Veselimo se idućem susret u Đakovu,” poručila je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

Komentiraj