facebook.com

Održan ‘HR Eko Forum’ s rekordnim brojem mladih eko proizvođača

Održan je treći po redu ‘HR Eko Forum’, najveća konferencija u regiji posvećena razvoju tržišta ekoproizvoda.

Tvrtka Biovega, organizator HR EKO Foruma, okupila je sudionike iz svih segmenata HR eko tržišta, kao nastavak 22 godine duge tradicije ulaganja u edukaciju i suradnju s hrvatskim eko proizvođačima te razvoj domaćeg eko tržišta.

Ovogodišnji ‘HR Eko Forum’ okupio je oko 160 sudionika, a više od polovice činili su eko poljoprivrednici s posebice velikim udjelom mladih proizvođača. Forumu je prethodila dvodnevna radionica ‘Ekološki vrijednosni sustav’ – inspirirana etičkim načelima, usmjeravana idealima i vođean dosljednošću koju je vodio direktor IFOAM-ove Akademije, Konrad Hauptfleisch, a sudjelovalo je 30-ak mladih eko poljoprivrednika.

hr eko forum u dvorani hgk

Biovega već 15 godina provodi projekt poticanja domaće ekološke proizvodnje, a ove godine je intenzivirala svoje aktivnosti i posebno ih usmjerila ka mladim ekološkim proizvođačima te je ovo jedna u nizu edukativnih aktivnosti. Kao vlasnica najstarijeg hrvatskog ekološkog imanja Zrno, tvrtka i sama daje primjer održive proizvodnje te poziva mlade eko poljoprivrednike kojima je potrebna edukacija i informacije o mogućnosti plasmana proizvoda da se pridruže platformi HR Eko Foruma.

Sve informacije potražite putem e-maila: [email protected]

Komentiraj