Održan hitan sastanak roditelja zbog vjeroučitelja Bagarića

Screenshot/Index

U ponedjeljak je održan hitan sastanak roditelja učenika osmog razreda zagrebačke Osnovne škole Matija Gubec. Na njemu se, piše Večernji list, roditelji nisu izjašnjavali hoće li njihova djeca svjedočiti na sudu protiv vjeroučitelja Krešimira bagarića.

Bagarić je, podsjetimo, dobio zvanredni otkaz nakon što se govorom mržnje obraćao učenicima na satu. Prema dosadašnjim neslužbenim informacijama dvoje je učenika iz razreda spremno svjedočiti. Učenici su jednu učenicu iz razreda optužili da je snimala vjeroučitelja, nakon čega su joj proslijedili poruke neprimjerenog sadržaja iako ih se trudila uvjeriti ih da ono što je bilo na satu vjeronauka nije nimalo primjereno.

Učenici su tim neprimjerenim porukama parafrazirali bivšeg vjeroučitelja, a toga su svjesni roditelji i ravnateljica škole Ljiljana Klinger koja poručuje da će s djecom u školi raditi na primjerenom sadržaju i prihvatljivoj komunikaciji na društvenim mrežama.

“Roditelji shvaćaju ozbiljnost situacije i zato je dogovor da ćemo ovaj problem zajednički rješavati, raditi na odgovornosti i na samoj komunikaciji među učenicima. Dapače odaziv ovom hitnom sastanku potvrdio je brigu roditelja, a našom jučerašnjom komunikacijom jako sam zadovoljna”, poručila je Klinger.

Novi roditeljski sastanak zakazan je za dva tjedna.

Komentiraj