Hina/MVEP/Flickr

Održan drugi sastanak koordinatora Hrvatske i Srbije za rješavanje otvorenih pitanja

U Zagrebu je u četvrtak održan drugi sastanak koordinatora Hrvatske i Srbije za rješavanje otvorenih pitanja na kojem su dvije strane ocijenile kako je u posljednja dva mjeseca ostvaren određen “ohrabrujući” napredak.

U skladu s dogovorom postignutim na prvom sastanku održanom u studenom 2017. u Beogradu, u Zagrebu je u četvrtak održan drugi sastanak koordinatora za otvorena pitanja između Hrvatske i Srbije, pomoćnika hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Borisa Grigića i državnog tajnika u srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova Nemanje Stevanovića, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Na sastanku su analizirane aktivnosti međudržavnih mješovitih povjerenstava zaduženih za rješavanje otvorenih pitanja o položaju manjina, granici, zatočenima i nestalima, povratu kulturnih dobara, gospodarskoj suradnji, pravosudnoj suradnji i sukcesiji, koje su se dogodile nakon sastanka održanog 30. studenoga 2017. u Beogradu. “Obje strane ocijenile su da je u protekla dva mjeseca ostvaren određeni napredak, što drže ohrabrujućim”, navodi se u priopćenju.

Radi daljnjeg ubrzanja rješavanja otvorenih pitanja, koordinatori su usuglasili niz preporuka s ciljem ubrzavanja rada mješovitih odbora zaduženih za rješavanje pojedinih otvorenih pitanja, a dogovoreno je da se idući sastanak održi u Beogradu u drugoj polovici svibnja ove godine, stoji u priopćenju.

Komentiraj