Održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

Goran Stanzl/PIXSELL

U ponedjeljak je na Pantovčaku održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. Na sjednici su bili predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković, ministri u Vladi, kao i čelnici SOA-e i VSOA-e.

Nitko od sudionika sastanka, javlja N1, ni prije ni poslije susreta nije davao izjave medijima.

Nakon sjednice medijima je iz Ureda predsjednice poslano priopćenje.

“Sukladno ranijoj najavi, održana je druga ovogodišnja sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, koju su zajedno sazvali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Na sjednici je raspravljeno stanje informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj. U području neklasificiranih podataka Vijeće za nacionalnu sigurnost donijelo je dvije odluke i jednu preporuku državnim tijelima, prvenstveno s ciljem podizanja svijesti, znanja i učinkovitosti državnih institucija Republike Hrvatske.

Na sjednici se raspravljalo i o odnosima Republike Hrvatske i susjednih zemalja te trendovima migracijskih kretanja u okružju Republike Hrvatske. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosno obavještajnom sustavu i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti Vijeće za nacionalnu sigurnost u redovitoj proceduri odobrilo je uspostavu suradnje sigurnosno-obavještajnim agencijama s partnerskim stranim službama, kao i Godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2019. godinu te Godišnji plan za rad Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za nadolazeću godinu”, navodi se u priopćenju.

Sastaje se Vijeće za nacionalnu sigurnost

Komentiraj