Patrik Macek/PIXSELL

ODRADIT ĆE MANDAT DO KRAJA Dragutin Lesar najavio odlazak iz politike

Saborski zastupnik Dragutin Lesar gostovao je u emisiji “Novi dan” na N1 televiziji i u razgovoru, među ostalim, najavio svoj odlazak iz politike. Naime, govoreći o svojoj političkoj budućnosti, kazao je da će odraditi mandat s Laburistima do kraja, ali da se nakon toga više ne planira kandidirati za Sabor.

Na pitanje smatra li spornom odluku Kolinde Grabar Kitarović da preko stranačkog računa HDZ-a donira novac, Lesar je rekao: “Zakonita je, ali je u moralnom smislu sporna. Predsjednica je dobila državni novac, koji joj je višak. Mogla je to zadržati ili platiti porez i donirati višak sredstava. Propisi su jasni, žao mi je što predsjednica prije nije znala zakonske odredbe. Sramotno je da se još za vrijeme Vlade HDZ-a pokušavalo zakonski osloboditi humanitarne donacije od plaćanja PDV-a, ali se to nije dogodilo.Ovaj sukob je u pozadini ideološke naravi. U Hrvatskoj imamo široka, jaka vrata prema povijesti koja nikako ne možemo zatvoriti”.

Gospodarstvo se oporavlja

On ipak većim problemam smatra to što je Predsjednica najavila uvođenje eura u sljedećih pet godina, jer niti ona može znati hoće li Hrvatska ispuniti uvjete za to, a i većina stručnjaka smatra da to za Hrvatsku ne bi bilo dobro.

Potvrdio je izjave ministra Grčića da se hrvatsko gospodarstvo polako oporavlja: “Iz recesije nismo izašli, to je činjenica. Mislim da Hrvatska ove godine neće izaći iz recesije, ali se smanjuje pritisak i zbog rasta industrijske proizvodnje smo krenuli u dobrom smjeru.”

Izjava ministra Hajdaša Dončića za njega su bahate i pokušaj zastrašivanja javnosti. Ono što ministar pokušava progurati planom B je slično prvom planu.

Na kraju je najavio odlazak iz politike i dodao: “Bavit ću se životom.”

Komentiraj

Source:Morana Zajec