Odobravanje Jandrokovićevog napuštanja Beograda

Pixsell

Stižu reakcije na Šešeljev postupak u Beogradu nakon kojeg je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković s delegacijom odlučio napustiti Srbiju.

Bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao je kako se uvijek mora poštivati odluka onih ljudi koji su na terenu i koji su izbliza vidjeli što se dogodilo, javlja N1.

“Vidim tu dvije suprotne stvari. Nedopustivo je da se u službenom prostoru tako ponaša sa zastavom zemlje koja je gost, osobito da to radi zastupnik. To Srbija nije smjela dopustiti, to je Srbija trebala spriječiti. Mi govorimo o osuđenom ratnom zločincu. To je čovjek koji živi od ovog i za ovo. Druga stvar, da li takvoj osobi onda treba davati više pozornosti”, rekao je Miljenić.

Oglasio se i Mostov zastupnik Nikola Grmoja.

“Ovo je opravdana reakcija našeg izaslanstva jer nikome u Hrvatskom saboru ne bi palo na pamet takvo nešto napraviti. Ovdje se radi o napadu na zastavu na mjestu na kojemu se to nikako nije smjelo dogoditi”, rekao je Grmoja.

HDZ-ov Branko Bačić pozdravio je odluku hrvatskog izaslanstva da “nakon primitivnog čina Šešelja” prekine posjet Srbiji.

“U trenutku kad je postojala dobra volja za unaprjeđenje odnosa, apsolutno podržavam odluku izaslanstva”, rekao je.

“Očekujem da vlasti Srbije primjereno reagiraju. Šešelj je problem Republike Srbije. Mi moramo nastaviti zajedno živjeti, ali ovim činom je iskazano grubo nepoštivanje hrvatske države”, rekao je Bačić.

 

Komentiraj