Odluke sa zatvorene sjednice Vlade

Hina/Vlada RH

Hrvatska Vlada je u četvrtak, na zatvorenome dijelu sjednice, odgovorila na repliku Europske komisije pred Sudom Europske unije. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Sudu Europske unije, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije sa Sudom Europske unije u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje, priopćeno je iz Vlade.

Doneseno je Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu.

Vlada je usvojila usmeno Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018. za kolovoz.

Usvojeni su i pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

 Opoziv i imenovanje dijela članova NO Imunološkog zavoda 

Vlada je donijela Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Imunološki zavod d.d. opoziv dijela članova Nadzornog odbora, i to Darka Blagovića, Martine Furlan te Zvonka Raca, te istodobno imenovanje dijela novih članova, i to Mirke Jozić, Marija Meštrovića te Ane Stavljenić-Rukavina.

Razriješeni su predsjednik i članovi Upravnoga vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik, Damir Agičić,  Željko Vuković i Jozo Miličević. Novim je predsjednikom imenovan Zdravko Barać, a članovima Katarina Glazer i Davor Pašalić.

Razriješen je dio dosadašnjih predstavnika Republike Hrvatske u Međudržavnoj komisiji za praćenje provedbe i primjenu Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH o plovidbi plovnim putovima unutarnjih voda i njihovom obilježavanju i održavanju, Željko Sič i Marijana Lozančić. Novim predstavnicama, kao predstavnice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, imenovane su Duška Kunštek i Marijana Cindrić.

Također, Željko Sič razriješen je dužnosti predstavnika Republike Hrvatske u Međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe i primjenu Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o plovidbi vodnim putovima na unutarnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju, dok je novom predstavnicom, kao predstavnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, imenovana Duška Kunštek.

Razriješeni su dosadašnji supredsjedatelj i predstavnik Republike Hrvatske u Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja, Željko Tufekčić i Zdravko Zrinušić. Novim supredsjedateljem Mješovitog povjerenstva imenovan je  Zdravko Zrinušić, a predstavnikom Republike Hrvatske Božidar Kutleša, kao predstavnici Ministarstva financija.

Također, razriješen je supredsjedatelj Mješovitog povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i katoličkih visokih učilišta Matko Glunčić te predstavnik Republike Hrvatske u istom Mješovitom povjerenstvu Stipe Mamić. Novim je supredsjedateljem imenovan Stipe Mamić, a predstavnikom Momir Karin, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Komentiraj