POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA Pokreće se postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Davor Javorovic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je kako se predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović našla u sukobu interesa. Za vrijeme izbora, navode, od države je dobila 1.167.573 kune za naknadu promidžbe, a taj je novac dala HDZ-u kako ne bi morala platiti porez od 40 posto, prenosi N1.

Protiv nje će se pokrenuti postupak zbog sumnje da je bila u sukobu interesa.

Iz Povjerenstva navode kako je sporno što se novca odrekla, ali je odlučivala u koje će humanitarne svrhe ići. “Tu se ponašala kao članica stranke, a to nije smjela”, priopćili su.

Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak i protiv Ante Kotromanovića, koji je sa obitelji otputovao na Lošinj privatnim avionom tvrtke Beechcraft. Put do Lošinja koštao je više od 28 tisuća kuna, a zakon o sprječavanju sukoba interesa dužnosnicima zabranjuje primanje darova veće vrijednosti od 500 kuna.

Sjednica Povjerestva za odlučivanje o sukobu interesa

Na današnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa odlučivat će se i u predmetima: tehničkog predsjednika Vlade Zorana Milanovića, tehničkog ministra obrane Ante Kotromanovića, saborskog zastupnika Tomislava Karamarka u dva predmeta i tehničkog ministra zdravlja Siniše Varge. Donijet će se odluke o u predmetima tehničkog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika i načelnice Općine Omišalj Mirele Ahmetović.

Povjerenstvo će dati mišljenja u predmetima na zahtjev dužnosnika: Željka Reinera, predsjednika Hrvatskog sabora te zastupnika u Hrvatskom saboru Roberta Podolnjaka. Povjerenstvo će dati očitovanja u predmetu povjerenika Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Novalje Roberta Badurine.

Komentiraj