“Odluka Vlade da se uključi u deblokadu računa “3. maja” jedina je ispravna”

Predsjednik IDS-a Boris Miletić podupro je u četvrtak odluku Vlade da se uključi u deblokadu računa i ponovno pokretanje poslovanja “3. maja”, što je ocijenio jedino ispravnim.

“Pozdravljam današnju odluku Vlade da se uključi u deblokadu računa i ponovno pokretanje poslovanja ‘3. maja’. Ta je odluka jedina ispravna i nadam se da će je Vlada zaista provesti premda radnici u Rijeci još ne mogu odahnuti. Ova Vlada je dokazano nevjerodostojna i čovjek nema razloga vjerovati bilo čemu što kažu, pogotovo kad je brodogradnja u pitanju – jedno misle, drugo kažu, a treće naprave”, ustvrdio je Miletić u priopćenju.

Dodao je da nitko u Puli nije zaboravio Vladine izjave o spašavanju Uljanika, o “velikom interesu” potencijalnih strateških partnera i o “nadljudskim naporima” ministarstva da se cijela situacija riješi.

Miletić također smatra kako je iz današnje odluke svima jasno da je Vlada cijelo vrijeme imala ‘figu u džepu’ kad je Uljanik u pitanju i da je već odavno odlučila da će istarsko brodogradilište biti žrtveno janje.

“Vlada je problemu Uljanik Grupe pristupila krajnje nekompetentno i pritom je cijelo vrijeme diskriminirala građane Istre i bahato ponižavala radnike Uljanika, koje je razvlačila više od godinu i pol, davala im lažne nade ili ih pak u potpunosti ignorirala. Povrh svega, današnje izjave premijera o tome kako bi ‘3. maj’ funkcionirao da nije bilo pozajmica Uljaniku su izrazito zlonamjerne i uvreda za sve radnike Uljanika i njihove obitelji”, poručio je predsjednik IDS-a.

Istaknuo je kako ne treba zaboraviti činjenicu da je Vlada sudjelovala u kreiranju krize u Uljaniku, najprije zato što nije nadzirala poslovanje pa zato što mjesecima nije reagirala kad je saznala za probleme brodogradilišta i na kraju zato što je svojim ponašanjem blokirala poslovanje Uljanika i upropastila realizaciju već dogovorenih poslova.

“Iako u potpunosti pozdravljamo spašavanje ‘3.maja’, teško je ne konstatirati da je Vlada po tko zna koji put Istri poručila da nije ravnopravna i da ne može računati na jednak tretman”, zaključio je Miletić.

Komentiraj