FaH

Petrov poziva HDZ da se očituje vezano za slučaj ‘konzultantica’

Potpredsjednik Vlade i vođa Mosta, Božo Petrov, pozvao je u ponedjeljak HDZ da se službeno očituje o tzv. slučaju ‘konzultantica” i povezanosti sa čelnikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, ustvrdivši kako “odluka Povjerenstva za spriječavanje sukoba interesa nije presudna”.

“Sjetite se naših izjava u prva dva dana; jasno vam je na kojoj smo strani i što je za nas borba za nacionalne interese. To je prvenstveno problem i prvi koji bi se trebao očitovati je HDZ, nakon toga Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. Pozivam HDZ da službeno kažu – je li to za njih problem ili nije”,  izjavio je Petrov na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen novi član Mosta nezavisnih lista, gradonačelnik Novalje Anto Dabo.

“Što se tiče našeg stava”, dodao je Petrov, “njega ćete dobiti i on će biti isti kao i prvi dan kad smo izašli. Postoji politička odgovornost, ali bi trebala postojati i odgovornost svih onih koji su u ovome procesu, a tu su i Karamarko i HDZ i Povjerenstvo!”, kazao je Petrov.

O tome kako će zastupnici Mosta u Hrvatskom saboru glasovati o opozivu Karamarka, ako ono bude prije odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Petrov je ustvrdio da je “više aktera i nije tu u pitanju samo Povjerenstvo”.
Na upit novinara treba li ili ne zabraniti pobačaj, Petrov je odgovorio kako je on za život, za zabrane nije, ali za edukaciju je.
“Svaka osoba u Mostu po pitanju ideologije i svjetonazorskih tema ima pravo na svoj stav. Od zabrane niste nikad ništa dobro vidjeli”, rekao je Petrov dodavši, kako za zabrane nije, ali za edukaciju je.

Komentiraj