ODLUKA PANTOVČAK-BANSKI DVORI: Siniša Grgić imenovan za konzula u Los Angelesu

Marko Prpic/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović i Vesna Pusić su Sinišu Grgića imenovale u diplomatsku službu. Slučajnom pretragom na službenim stranicama ministarstva vanjskih poslova otkriven je podatak kako je Siniša Grgić u rujnu imenovan za konzula u Los Angelesu, navodi portal Dnevno. Riječ je o čovjeku koji je predmet nekoliko kaznenih istraga, od kojih ona iz dubrovačkog DORH-a u ladici stoji više od deset godina.

Siniša Grgić je prije deset godina osnovao neprofitnu udruga pod nazivom “Otok znanja”. S njom odmah pobjeđuje na javnom natječaju Fonda za privatizaciju te preuzima hotelski kompleks Koločep. Iako su druge korporacije nudile više novca za dionice poduzeća Hoteli Koločep, Fond je vjeru poklonio Grgiću i njegovoj udruzi, a zbog cijelog je posla tadašnjeg šefa Fonda osobno zvao premijer Ivo Sanader.

Udruga se obvezala da će u narednih pet godina uložiti 200 milijuna kuna u ugostiteljske kapacitete i napraviti edukacijski centar. Namjera je očito bila uzeti jeftino hotel na atraktivnoj lokaciji i preprodati je za tri puta više. Cijela priča staje kada dubrovačko županijsko državno odvjetništvo počinje istraživati cijeli slučaj.

Istragom je zaključeno kako ima elemenata za kaznenu prijavu no ona nije podignuta, jer je cijelu stvar zataškala tadašnja gradonačelnica Dubravka Šuica na molbu premijera Sanadera. U odvjetništvu su dokazali kako je Grgić protupravno uzeo nešto više od četiri milijuna kuna, a ekipa koju je okupio oko sebe za taj posao bili su njegovi dugogodišnji prijatelji – Mislav Stipić i Hrvoje Vojković. Kadar Jadranke Kosor, Mislav Stipić nakon toga propaloga projekta dolazi na Hrvatsku radio televiziju, gdje vrlo brzo postaje glavni urednik HTV-a, a pod istragom zagrebačkoga DORH-a bio je zbog preprodaje stanova nekadašnje omladine Jugoslavije. Tako je višemilijunski stan na elitnoj lokaciji u Gajevoj ulici preprodao za trostruko nižu cijenu od tržišne Hrvoji Vojkoviću. Kako bi se Stipić odužio svom prijatelju Grgiću, postavlja ga na mjesto potpredsjednika Programskoga Vijeća, koji je za manje od dva mjeseca napravio ozbiljan propust lažiravši predizbornu anketu u korist HDZ-a. Iz televizijskih izvora se doznaje kako su uposlenici bili zgroženi njegovim dolaskom na televiziju.

Policija je istraživala i slučaj pranja novca u diskografskoj kući Orfej, ali i ta je istraga ostala u ladicama DORH-a.

Siniša Grgić je posljednjih godina nestao iz javnosti, a zahvaljujući Miladi Privori, uspio je isposlovati mjesto generalnog konzula u Los Angelesu. Privora je naime, bez ikakve naknade radila na kampanji Kolinde Grabar Kitarović, iz razloga da osigura mjesto za Sinišu Grgića, budući da joj kćer ima dvoje djece s njim.

Ono što nije jasno je kako su sigurnosne službe potpisale provjeru za Sinišu Grgića na tako važno diplomatsko mjesto te kada će Siniša Grgić biti procesuiran za sve što mu se stavlja na teret. Novim radnim mjestom osigurao si je diplomatski imunitet, pa je sada za naše pravosudne organe zapravo neuhvatljiv.

Komentiraj