ODLIČNO POSTIGNUĆE Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili Roland Garros

Jurica Galoic/PIXSELL

[quote_box_center]

  • U finalnom susretu Ivan Dodig i Marcelo Melo pobijedili su prve nositelje američke blizance Boba i Mikea Bryana 6-7 (5), 7-6 (5), 7-5

[/quote_box_center]

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac, Marcelo Melo pobjednici su Roland Garrosa u konkurenciji parova nakon što su u finalnom susretu pobijedili prve nositelje američke blizance Boba i Mikea Bryana 6-7 (5), 7-6 (5), 7-5.

Dodig je tako postao prvi hrvatski tenisač nakon proglašenja neovisnosti koji je slavio na pariškoj ‘crvenoj zemlji’. Prije njega dvaput je u finalu bio Goran Ivanišević, ali je 1990. godine u paru s Čehom Petrom Kordom te 1999. godine u paru s Amerikancem Jeffom Tarangom ostao bez pobjedničkog trofeja.

Prije sedamdesetisedam godina na Roland Garossu je u konkurenciji mješovitih parova pobijedio i Zagrepčanin, Dragutin Mitić i to u paru s Francuskinjom, Simone Mathieu.

Drugi nastup u finalu Grand Slam turnira

Za Mela i Dodiga bio je ovo drugi nastup u finalu Grand Slam turnira, a baš kao i prije dvije godine u Wimbledonu, za naslov su igrali protiv najuspješnijeg para svih vremena. Hrvatsko-brazilski par je u Wimbledonu izgubio, no Amerikancima je uzvratio u Parizu.

Melu i Dodigu bilo je to deveto zajedničko finale, a iz dosadašnjim osam samo su dvaput izašli kao pobjednici, 2013. godine na Šangaj Mastersu i ove godine u Acapulcu.

 

Komentiraj

Source:V.T./HINA