HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

ODLAZI ILI OSTAJE Dalić dobio dvije nevjerojatne ponude?

Glavno pitanje koje se postavlja otkako je Hrvatska na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila srebrnu medalju jest – hoće li Zlatko Dalić ostati na mjestu izbornika. Dalić s HNS-om ima ugovor do 2020. godine po kojemu zarađuje 550.000 eura na godinu, čime je jedan od najpotplaćenijih izbornika na netom završenom SP-u.

Reprezentacija je HNS-u svojim uspjehom na SP-u u Rusiji uprihodila 28 milijuna dolara, a od tog iznosa 60 posto ide Savezu koji će tako u blagajnu staviti oko 106 milijuna kuna. Ostalih 40 posto premija dijele igrači i stručni stožer reprezentacije u odnosu 80:20 u korist igrača. To je onaj lijepi dio priče, svi su oni taj novac zaslužili.

Kako piše tportal, Dalić je već navodno dobio dvije nemoralne ponude. Prema nekim informacijama, Dalić na stolu ima ponudu Kineza, po kojoj bi za trogodišnji ugovor zaradio nevjerojatnih 15 milijuna dolara. Interes su pokazali i klubovi iz Južne Koreje, sa sličnim milijunskim iznosima.

Već nakon posljednje utakmice Hrvatske u Rusiji, Dalić je na pitanja o tome hoće li ostati na klupi ‘Vatrenih’ odgovarao da će vidjeti i da treba dobro razmisliti. Kasnije je dodao: “Ma mogu voditi Barcelonu, mogu biti izbornik Brazila, ali ovo će mi uvijek biti najdraži posao. Treba mi odmor, ne želim donositi nikakve odluke na ho-ruk. Dva mjeseca je bilo lijepo i moram reći da sam ponosan na dečke. Odmorit ću se, uzeti timeout pa ću donijeti odluku”.

I predsjednik HNS-a Davor Šuker nije bio ništa određeniji. “Ne želim govoriti o treneru, nemojte sada ništa kalkulirati. Pustite da se sedam dana odmorimo, iskopčamo, pa ćemo onda vidjeti, sjesti, razgovarati”, kazao je Šuker nakon Svjetskog prvenstva.

Kao što se nacija ujedinila nakon sjajnog uspjeha reprezentacije u Rusiji, ujednjena je i u tome da Dalić treba ostati na klupi ‘Vatrenih’.

Komentiraj