EPA/WILL OLIVER

ODLAZAK NAKON SAMO 67 DANA Allardyce: “Ispričavam se svima zbog nesretnog položaja u koji sam se doveo”

Nakon što su se u britanskim medijima pojavile optužbe na račun Sama Allardycea o njegovoj umiješanosti u prijevare vezane za transfere igrača, nakon samo 67 dana na klupi engleske nogometne reprezentacije Allardyce je podnio ostavku, poručujući kako je ‘upao u zamku’.

Ipak, Allardyce nije odbacio mogućnost povratka u nogomet. “Nažalost, sa moje je strane bila kriva procjena. Platio sam cijenu. U ovoj sam situaciji upao u zamku i to prihvaćam”, kazao je nekadašnji menadžer Sunderlanda.

Ranije je novinarima Sky Sportsa kazao kako je samo došao na sastanak s ‘prerušenim’ novinarima, a to je napravio kao uslugu prijatelju Scottu McGarveyju. Engleski nogometni savez njegovo je ponašanje nazvao neprimjerenim, te dodao kako je obostranim dogovorom raskinut ugovor.

“Ispričavam se svima zbog nesretnog položaja u koji sam se doveo. Želim sve najbolje izborniku U21 reprezentacije Garethu Southgateu, koji će preuzeti nacionalnu vrstu sljedeće četiri utakmice”, poručio je u srijedu.

Allardyce je na klupu engleske reprezentacije došao u srpnju, nakon ostavke Royja Hodgsona zbog ispadanja u osmini finala Europskog prvenstva u Francuskoj protiv islanda.

Engleska će sljedeću utakmicu igrati protiv Malte u nedjelju, 8. listopada u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvanetvo 2018.

Komentiraj