generacijaobnove.hr

Odlazak mladih iz Hrvatske: uzroci, posljedice i rješenje

U petak (27.10.) s početkom u 18.30 sati u dvorani Grand hotela Bonavia u Gradu Rijeci (Dolac 4) održat će se javna tribina pod naslovom ‘Odlazak mladih iz Hrvatske: uzroci, posljedice i rješenje’.

Organizator tribine je Europska građanska inicijativa ‘Unija plaća’ (eng. Wage Union), tj. mlada politička stranka Generacija obnove kao njen predstavnik u Republici Hrvatskoj.

Na tribini će govoriti Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove i jedan od osnivača Europske građanske inicijative ‘Unija plaća’, László Toroczkai, dopredsjednik mađarske stranke Jobbik i načelnik općine Ásotthalom te Ivan Topić, dopredsjednik Generacije obnove. Tribinom će moderirati Dominik Pešut, student geografije i povijesti te glavni tajnik Generacije obnove.

Ova tribina jedna je u nizu aktivnosti Europske građanske inicijative ‘Unija plaća’ koja je 22. rujna službeno predstavljena u Gradu Zagrebu.

Pod sloganom “Jednake plaće za jednaki rad“, ova inicijativa ima za cilj u razdoblju od godinu dana prikupiti milijun potpisa građana EU, nakon čega su institucije EU obvezne pokrenuti raspravu i predložiti mjere po pitanju nejednakosti plaća između zemalja zapadne i srednjo-istočne Europe.

Inicijativu su utemeljili predstavnici političkih stranaka, sindikata i nevladinih organizacija iz osam zemalja (Estonija, Latvija, Poljska, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Rumunjska i Bugarska), a u svibnju je registrirana od strane Europske komisije.

Organizatori pozivaju zainteresirane da dođu u Grand hotel Bonavia u Rijeci, ulaz je slobodan.

www.unijaplaca.eu 

www.wageunion.eu.

http://generacijaobnove.hr/

Komentiraj