ODLAZAK KRANJČARA: Zoran Milanović: “Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir”

U ponedjeljak je u Zagrebu preminuo legendarni nogometaš i trener Zlatko Kranjčar. Od Kranjčara se oprostio predsjednik Zoran Milanović.

“Umro je Cico Kranjčar. Odlazi još jedan izbornik velike hrvatske nogometne reprezentacije. Nije na nama da sudimo kada je pravo vrijeme, odnosno kada je prerano, ali Cico je imao samo 65 godina. Sjećam se trenutka kada je jedan moj prijatelj prvi puta spomenuo ime nekog tada malo poznatoga Cice Kranjčara, daleke ‘74., na našem školskom igralištu, pokrivenom crvenim ciglenim lešom. Što nesrećom, što nepravdom, taj rođeni strijelac nije ostvario veću reprezentativnu karijeru za bivše države. Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir. Ne kao navijač Dinama, već kao ljubitelj nogometa. I u Kutiju šibica, na tada veličanstveni malonogometni turnir, kada je, te 1981., Cico predvodio legendarnu ‘Contru’. Prije desetak godina znali smo se mimoići u dubini Maksimirske šume, za nedjeljnog prijepodnevnog trčanja. Bio je tada u vrlo zrelim godinama i djelovao mi je i dalje sportski. Iskreno mi je žao. Izražavam sućut obitelji”, napisao je predsjednik Milanović na Facebooku.

Sućut zbog smrti Zlatka Kranjčara uputio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Poštovana obitelji Kranjčar,

s tugom sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti gospodina Zlatka Kranjčara, jednog od istinskih velikana hrvatskoga nogometa.

Omiljen i na travnjaku i na tribinama, kao proslavljeni igrač zagrebačkog Dinama, ali i kao vrsni nogometni trener, ostat će upamćen po brojnim uspjesima.

Prvi kapetan tek nastale hrvatske nogometne reprezentacije 1990. godine, a kasnije i njezin izbornik, u bogatoj je karijeri vodio niz drugih klubova i reprezentacija te ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom i svjetskom nogometnom leksikonu.

Odlaskom gospodina Kranjčara, hrvatska sportska obitelj izgubila je istinsku nogometnu ikonu.

U ovim tužnim i bolnim trenucima za obitelj gospodina Kranjčara, ali i sve one koji su ga poznavali i pratili kao ljubitelji nogometa, molim Vas primite izraze iskrene sućuti i suosjećanja u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno”, napisao je.

Sućut su na društvenim mrežama uputili i drugi političari.

Oproštaji od Cice Kranjčara: “Rival na travnjaku, gospodin i prijatelj van njega”

Komentiraj