ODLAZAK KARAMARKA: Sutra sjednica Predsjedništva HDZ-a

Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz HDZ-a su danas priopćili kako će se sutra poslijepodne u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma održati sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice, a nakon toga i sjednica Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice, piše Index.

To je očito znak da HDZ kreće u rješavanje hrpe problema od kojih je svakako najveći činjenica da je stranka odlaskom Tomislava Karamarka ostala obezglavljena.

Problemi u HDZ-u započeli su nakon što je buknula Afera konzultantica, što je dovelo i do kraja suradnje s Mostom. Rezultiralo je to gubitkom kvoruma, a nastavilo se SDP-ovim zahtjevom za glasanje o povjerenju Tomislavu Karamarku.

Odlaskom Karamarka odmah se poteglo pitanje i njegovog nasljednika. Tu se kao najizgledniji kandidat spominje Andrej Plenković, HDZ-ov zastupnik u EU parlamentu. Plenković već duže vrijeme slovi kao mogući novi prvi čovjek HDZ-a, no na nedavnim unutarstranačkim izborima on se nije imao hrabrosti kandidirati.

No, Plenković nije jedini kandidat. Kako je prije nekoliko dana potvrdio Oleg Butković, Plenković je tek jedan od mogućih kandidata za šefa HDZ-a. Kao mogući kandidati još se spominju Miro Kovač, aktualni tehnički ministar vanjskih poslova i Tomislav Tolušić, piše Index. Ne bi bilo iznenađenje da se u međuvremenu pojavi još neko ime.

 

 

Komentiraj