ODLAZAK KAPETANA Čačić i Šuker: “Bio je pravi vođa u svlačionici i na terenu”

Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što se Darijo Srna u ponedjeljak emotivnim pismom i službeno oprostio od dresa hrvatske reprezentacije, predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik reprezentacije Ante Čačić zahvalili su se kapetanu na svemu što je napravio za Hrvatsku.

“Svima nam je žao da nakon sjajno odigranog Eura Darijo napušta reprezentaciju, ali poštujemo takvu odluku koju je najavio još prije Francuske i o kojoj je sigurno dugo razmišljao”, poručio je Šuker dodajući da je sa 134 nastupa Srna postavio teško dostižan rekord, ali i standard za sve buduće reprezentativce.

“Postao je i kapetan koji je najviše puta poveo Hrvatsku na teren, a sve to govori kakav je bio igrač i, još više, kakav je bio čovjek. Vodio je suigrače primjerom, angažmanom, ozbiljnošću, pristupom i karakterom”, ističe Šuker koji je Srni čestitao na izuzetnoj reprezentativnoj karijeri te mu se zahvalio na svemu što je dao za hrvatski nogomet.

I Čačić je istaknuo kako je svima žao zbog odlaska Srne, ali i kako takvu odluku razumije i poštuje. “Darijo mi je puno pomogao od samog dolaska na mjesto izbornika hrvatske reprezentacije. Zahvaljujem mu na tomu, kao i na igračkom doprinosu, zalaganju i svemu što je pružio za Vatrene, kako tijekom mog mandata tako i u proteklih 14 godina igranja za Hrvatsku”, ističe Čačić.

Priznaje da će mu Srna nedostajati, kao i cijeloj reprezentaciji. “Bio je pravi vođa u svlačionici i na terenu, istodobno je osiguravao vedrinu i ozbiljnost, davao šarm svakom treningu. Kao istinski kapetan brinuo se za dobro raspoloženje u momčadi, uz nužnu odgovornost i profesionalnost. Bio je pravi uzor svim suigračima, a mladi igrači najbolje će potvrditi koliko im je značila Darijeva podrška”, dodaje.

Čačić kaže i kako je Srna bio najveći kapetan hrvatske reprezentacije. “Vjerujem da ovo nije konačni zbogom te da će i u budućnosti biti važan akter hrvatskog nogometa kojem je kao igrač dao izniman doprinos”, zaključuje Čačić.

Komentiraj