Odjedreno rekordno izdanje Fiumanke, ekipa Nacionala osvojila treće mjesto u svojoj skupini

Proglašenjem pobjednika zaključena je 23. Velika Fiumanka, tradicionalna riječka regata krstaša čija su jedra jučer ispunila riječki zaljev.

U svega 59 minuta ciljem je prošao Portopiccolo Prosecco Doc kao najbrži brod 23. Fiumanke. Odmah iza njega u cilj je ušla Maxi Jena, treći je bio Generali Asillina III , četvrti je Adriatic Europa dok je peti bio Molo longo.

Među medijskim posadama najbrža je bila Nova tv, drugi je bio HRT, a treći Novinet tv. Od obiteljskih krstaša prva je u cilj ušla jedrilica Bubamare –INA.

Marin Lovrović senior, vlasnik broda Tara 1 na kojem je posadu činila i ekipa Nacional-Navigare, i Marin Hrešić, trimmer glavnog jedra, preuzimaju nagradu za osvojeno treće mjesto u kategoriji. FOTO: Fiumanka
Velika regata Fiumanka okupila je i windsrufere. Photo: Regata Fiumanka

U središnjoj regati sudjelovala ekipa Nacionala-Navigarea

Na Velikoj Fiumanki sudjelovala je i ekipa Nacionala-Navigarea na brodu Tara 1 sa posadom iskusnih znalaca –  Marin Lovrović stariji i mlađi, Dan Lovrović, Marin Hrešić, Krešo Volarić i Marin Orlić. U Regatnoj grupi O,  iznad koje je samo grupa Maxi krstaša, Nacional je osvojio 3. mjesto.

Od 163 prijave, nešto manji broj sudionika našao se točno u podne na startu 23. Fiumanke. Savršenim vremenskim uvjetima tijekom glavne regate prethodili su dani, kao i jutro u kojem je jačina vjetra onemugućila dolazak nekim prijavljenim sudionicima.  Sa startne linije na ulazu u riječku luku zaplovila je rekordno brza Fiumanka, a za dojmove o njoj dovoljno je pogledati galeriju fotografija i ozarena lica sudionika koji su istinski uživali u jedrenje i ovogodišnjoj regati.

Ekipa Nacionala-Navigarea na regati Fiumanka osvojila je treće mjesto u svojoj skupini. Photo: Nacional

Veliki broj posada

Uvjeti su ovoga puta išli na ruku najvećem maxi-u “Portopiccolo Prosecco Doc” koji je ušao u cilj za svega 59 minuta, a tek minutu kasnije ciljem je prošao prošlogodišnji najbrži brod regate Maxi Jena. Među prvih pet očekivano su bili oni najveći, no regatu je ovoga puta uspješno završio veliki broj posada. Bok uz bok regatnim krstašima bili su i sudionici obiteljske grupe koji su priredili pravi spektakl zajedničkog ulaska u luku.

Zadovoljstvo regatom i pratećim aktivnostima ne kriju ni sponzori koji su i aktivni sudionici Fiumanke pa su brojni od njih i zajedrili. Dio Fiumanke je i njezina medijska regata na kojoj je pobjedu odnijela ekipa NOVE TV, drugi je bio HRT, a treći NOVNET TV

Najmlađa posada 23. Fiumanke kojoj je pripao prijelazni pehar Zvonimira Bezića bila je ona broda Melanie M s korimilarom Marinom Matahlijom.

NACIONAL NA VALOVIMA Završena je poznata jedriličarska regata ‘Fiumanka’, danas su riječkim akvatorijem jedrili i mediji

Program i u nedjelju

Nagrade i prijelazni pehar preuzeli su i natjecatelji prve sveučilišne regate Studentska Fiumanka. Najuspješnija ekipa je ona s Pomorskog fakulteta koji će s ponosom na godinu dana čuvati prijelazni pehar regate. Na drugoj poziciji je ekipa Zdravstvenih studija dok je na trećem mjestu ekipa Uniri.

Program Fiumanke nastavlio se i danas. U Preluci je održan drugi dan Windsurf Fiumanke u organizaciji DSNM Volosko- Na kupu Hrvatske pobjedio je Enrico Marotti, drugi je bio Marko Makek, a treći Igor Bakota.

Proglašenjem pobjednika zaključeno je drugo izdanje SUP Fiumanke.

U RACE regati najuspješniji je bio Andrej Matacin, dok je među natjecateljicama na vodećoj poziciji Anamarija Grbčić Pahlić. ELITE regatu prvi su u svojim skupinama završili Patrik Olić  i Maja Doležal. U kategoriji natjecatelja od 9 do 14 godina kod dječaka je najuspješniji bio Nino Bačić, a od djevojčica Stella Veršić. FUN regatu prvi su završili Mile Gačeša i Ana Bosak Veršić.

Program na kopnu nastavlja se kreativnom Placom na Trgu 128. brigade HV koji završava u 20 sati, javlja Ured regate Fiumanka.

 

Najbrža Fiumanka u povijesti! Akvatorij pun jedara, najbrži utrku završili za sat vremena! Nacional na Tari 1 treći u svojoj grupi!

Komentiraj