Broj poginulih u samoubilačkom napadu na bolnicu u Quettu u jugozapadnom Pakistanu popeo se na 70, dok je još najmanje 120 osoba ozlijeđeno. Napad se dogodio na ulazu u bolnicu. U vrijeme napada na hitni prijem dopremljeno je tijelo uglednog odvjetnika Bilala Anwara Kasija, koji je ubijen ranije u ponedjeljak, piše BBC.

Među poginulima su odvjetnici i novinari, koji su u bolnicu došli u pratnji tijela Kasija. Odgovornost za napad preuzela je frakcija pakistanskih Talibana. Talibani su objavili da stoje i iza ubojstva Kasija.

Svjedoci su opisali scene kaosa ispred bolnice. “Tijela su bila razbacana svuda okolo, a preživjeli su zapomagali u oblacima dima i prašine”, kažu.

Pakistanski premijer Nawaz Sharif u pratnji generala Raheela Sharifa uputio se u Quettu kako bi održao sastanak sa sigurnosnim dužnosnicima. “Nikome nećemo dopustiti da poremeti mir u provinciji. Ljudi ove pokrajine puno su se žrtvovali za zemlju. Duboko sam potresen”, rekao je Sharif.

Predsjednik Komore Vrhovnog suda Syed Ali Zafa napad je nazvao ‘napadom na pravdu’, a za sutra je najavljen i šrtajk odvjetnika u cijeloj zemlji.

Posljednjih tjedana dogodilo se nekoliko ubojstava u Quetti, a među žrtvama je bilo i nekoliko odvjetnika. Kasi je osudio te napade.

Komentiraj