Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u srijedu je na konferenciji za novinare komentirao izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je kazala kako je BiH velika prijetnja za sigurnost Hrvatskoj, prenosi Klix.

“Problem ekstremizma postoji u cijeloj regiji, pa tako i u BiH. Hrvatskoj jednostavno treba konflikt pa je nakon Srbije na red došla BiH”, kazao je Mektić. Dodao je kako se hrvatska predsjednica osvećuje BiH zbog uhićenja pripadnika HVO-a u Orašju.

Poručio je da hrvatska predsjednica iznosi netačne informacije o broju osoba koje su se vratile sa ratišta u Siriji. “Na sirijskom ratištu je bilo 226 osoba iz BiH, a ne tisuće, kako to kaže hrvatska predsjednica. Trenutno ih je tamo 115, poginulo je 65, a vratilo se 45”, rekao je Mektić zaključujući kako on ne želi u Europsku uniju ako je predstavlja ovakva Hrvatska.

Podsjetimo, Grabar Kitarović je u utorak u Dubrovniku kako se treba suočiti s činjenicom da se iz tzv. Islamske države u BiH vraća tisuće boraca, a ne može se zanemariti niti “utjecaj nekih drugih država” na BiH.

“Moramo svi pogledati istini u oči i suočiti se s trendovima koji dolaze, uključujući i povratnike iz tzv. Islamske države, iz borbi u Iraku i Siriji. Njih je nekoliko tisuća već, a ne može se zanemariti ni utjecaj nekih drugih država. Želim da BiH ostane cjelovita, u potpunosti podržavamo suverenitet i političku neovisnost BiH. Želim da čim prije postane članica NATO saveza i Europske unije. Moja želja za sve državljane BiH, pripadnike svih triju naroda čiju konstitutivnu jednakopravnost zastupam, jest da oni žive u miru, prosperitetu i da se nikada ne ponovi ništa slično onome što je bilo 90-tih godina i da krenu ka boljem životu u kojem će se poštivati svaki pojedinac bez obzira na njegove pripadnosti”, rekla je Grabar Kitarović.

Komentiraj