ODGOVOR KARAMARKA “Milanović se ponaša kao pomahnitali Djed Mraz”

Goran Stanzl/PIXSELL

“Zoran Milanović se ponaša kao pomahnitali Djed Mraz, koji s tuđom karticom koja je u debelom minusu, kupuje poklone i dijeli ih”, poručio je u četvrtak predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu za HRT.

Dodao je kako je vlasnik te kartice hrvatski građani, koji će to na kraju sve i platiti. Nove odluke premijera Zorana Milanovića Karamarko je nazvao populizmom.

Karamarko je rekao kako Milanović tu i tamo ima neke čudne izjave. “Biti politička kukavica nakon što tri i pol godine na čelu ove stranke pobjeđujem na svim izborima, i biti spreman služiti ovom narodu kada pobjedimo, to nije kukavičluk”, poručio je dodajući kako bi politički kukavičluk mogao biti neuspješan premijer.

Na Milanovićev prigovor da ne govori engleski jezik, Karamarko odgovara kako se služi engleskim jezikom, ali i da ‘ne prevodi Shakespeara’. “Ni jedan ozbiljan razgovor sa strancima, sve što sam radio, nije bilo bez prevoditelja. Pogotovo kao premijer – neću ulaziti u razgovore bez prevoditelja”, rekao je Karamarko napominjući kako sudbina nekog dogovora ne može ovisiti o njegovom poznavanju engleskog jezika.

 

  • Upitao je koliko je koristi Milanovićevo poznavanje engleskog jezika donijelo Hrvatskoj. “Biti dobar premijer znači da on doista želi služiti svom narodu”, dodao je.

 

Na pitanje hoće li biti agent banaka kako je rekao Milanović, Karamarko kaže kako su agenti i sluge banaka oni koji su Hrvatsku doveli pred dužničko ropstvo. “Crnogorski model kaže da problem rješavaju banke, dužnici i Vlada. Model koji nudi naša Vlada kaže da banke sve rješavaju”, rekao je Karamarko napominjući kako je to populistička mjera.

Predsjednik HDZ-a nije izravno odgovorio pristaje li na sučeljavanje s Milanovićem. Poručio je kako s tim sučeljavanjem Milanović želi profitirati u zadnji čas. “Način na koji on to radi, osobnim vrijeđanjem, nije dobar. Ja njega nisam vrijeđao i neću vrijeđati”, rekao je. Hrvatskom je narodu poručio kako će smanjiti broj nezaposlenih, te narodu predočiti program i perspektivu. “Šta se on ima sa mnom suočavati, on mora objasniti hrvatskom narodu što je učinio”.

Karamarko je komentirao i slučaj bivšeg ministra financija Slavka Linića, koji je u srijedu ustvrdio kako ima dokument koji pokazuje da je PN USKOK u ljeto prošle godine provodio istragu nad njim, članovima njegove obitelji i prijateljima. Karamarko je rekao kako je bilo indicija da vladajuća stranka zloupotrebljava neke dijelove sustava, i u nekim drugim slučajevima. “Ako je to tako, onda netko mora dati ostavku. U drugim zemaljama zbog ovakvih stvari pada Vlada.”

Ovo je svojevrsni odgovor na izjave Milanovića, koji je prije dva dana Karamarka nazvao političkom kukavicom, koji će biti agent banaka ukoliko dobije izbore. Ujedno mu je prigovorio što ne govori engleski jezik. “Nije to sramota. Ima i u mojoj obitelji onih koji ne govore engleski. Ali, nitko od njih ne želi biti hrvatski premijer”, poručio je u utorak Milanović.

Komentiraj