Miranda Cikotic/PIXSELL

ODGOVOR HAJDUKA “HNS-ovo etiketiranje navijača krajnje je licemjerno”

Hajduk je u nedjelju odgovorio Hrvatskom nogometnom savezu, koji je u subotu osudio napad na Društvo prijatelja Hajduka u Zagrebu i pozvao nadležne institucije da identificiraju i procesuiraju počinitelje.

“I ovaj napad potvrđuje opravdanost apela Hrvatskog nogometnog saveza prema institucijama hrvatske države da pronađu rješenje za huligane kojima nogomet služi kao kulisa, motiv i opravdanje za fizičko i verbalno nasilje i mržnju, na tribinama i izvan njih. O huliganskom nasilju izvan sportskih borilišta, od obračuna na autocestama preko napada na službene osobe HNS-a do napada na policijska vozila, govorilo se i na HNS-ovoj konferenciji o sigurnosti ovoga tjedna. Novi napad potvrđuje težinu problema i stoga još jednom pozivamo državne institucije na odgovarajuću reakciju”, stoji u HNS-ovoj reakciji.

“HNS-ovo etiketiranje navijača kao kriminalne organizacije u situaciji kada je protiv vladara, točnije okupatora, hrvatskog nogometa potvrđena optužnica za organizirani kriminal i kad je sudačko vodstvo uhvaćeno i osuđeno za mito i organizirani kriminal, krajnje je licemjerno i degutantno.

Osuđujemo svako nasilje i huliganizam. Dio Hajdukove navijačke obitelji je prije dva dana bio žrtva takvog bezumnog čina, ali poistovjetiti sve navijače s huliganizmom je gore nego proglašavanje svih nogometnih sudaca lopovima jer im je vodstvo uhvaćeno u primanju mita ili pak svih nogometnih djelatnika lopovima jer pojedinci pljačkaju svoj klub i zbog toga su zaradili optužnice.

Vjerujemo da je došlo vrijeme da se kriminalci izbace iz nogometa, da nogometni suci ne budu niti kreatori sudbina, niti egzekutori nečijih naredbi, da HNS brine o razvoju hrvatskog nogometa i osiguravanju ravnopravnih uvjeta za sve, a ne o zaštiti privatnih interesa. Tada će se i problem huliganizma lako i brzo riješiti”, poručili su u nedjelju iz Hajduka.

Komentiraj