ODGOĐEN KRIZNI SASTANAK Karamarko o smjeni na HRT-u: “Plaćam pretplatu i ne želim gledati ono što gledam”

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Krizni sastanak Domoljubne koalicije trebao je biti održan danas u Križevcima, ali on je u posljednji trenutak otkazan. Sastanak bi se trebao održati u petak, nakon izglasavanja zakonskih prijedloga u Saboru.

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izašao je pred novinare i komentirao smjenu Gorana Radmana, kao i komunikaciju s MOST-om nezavisnih lista.

“Vijeće koje je izglasalo nepovjerenje Radmanu izabrano je jednoglasno u prošlom mandatu”, rekao je Karamarko o smjeni ravnatelja HRT-a, prenosi N1 televizija. “Zamjerao sam što je televizija pristrana, stranački i ideološki obojena. Ona bi trebala biti u javni servis, koji svi plaćaju, a ne da se određene političke opcije vrijeđaju i ostavljaju po strani”, rekao je dodavši da i on kao građanin plaća pretplatu te ne želi gledati ono što gleda na televiziji koju plaća.

Kazao je kako je suradnja s MOST-om jako dobra te naglasio kako su se dogovorili oko svega što su pregovarali. Prekida u komunikaciji s MOST-om, kaže, nema. Istaknuo je kako nisu svi isti, te da je jedino važan dogovor i, na kraju, rješavanje problema.

Novinari su ga upitali i o unutarstranačkim izborima, a Karamarko je rekao da se nada da će doći do proboja mladih snaga, koji će osvježiti stranku. Na pitanje hoće li se na izborima prijaviti i Andrej Plenković, Karamarko kaže: “Neka se prijavi tko god hoće”, naglasivši kako je on na prošlim izborima pobijedio u konkurenciji pet kandidata.

Ima nasljednika Dragana Lozančića još se ne zna. “Premijer očekuje ime novog kandidata, kad se dogovorimo oko novog kandidata, možemo dalje”, poručio je i dodao kako je ‘apsolutni’ kandidat Domoljubne koalicije za ministra branitelja Milijan Brkić. Istaknuo je i kako je Vlada osigurala 100 milijuna kuna za isplatu tisuću eura za svakon novorođeno dijete. “Još nije dogovoren datum kad će se ta odluka početi isplaćivati. Računajte, ljudi, kad će vam se rađat’ djeca”, zaključio je.

Komentiraj