Odgođen derbi Hajduka i Dinama

Povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni donio je odluku o odgodi derbi susreta 22. kola HT Prve lige u kojem je Hajduk u nedjelju, 21. veljače, od 17:45 na Poljudu trebao dočekati Dinamo.

Susret je odgođen na zahtjev Hajduka, a nakon što je utvrđeno da je 20 osoba iz kluba, od kojih je 12 igrača, pozitivno na koronavirus.

– “Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. siječnja 2021. godine, kojom je dano ovlaštenje povjereniku natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da se u nekom klubu HT Prve lige potvrdi zaraza kod najmanje petorice igrača, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.”, stoji u odluci koju je potpisao Brezni.

Do zaraze u redovima Bilih došlo je za vrijeme puta u Osijek i Rijeku te je od 33 člana delegacije zaraza zasad potvrđena kod njih 20. Svi su od nadležnog epidemiologa upućenu u samoizolaciju, a za vikend je odgođen i sraz 21. kola u kojem su izabranici Paola Tramezzanija u sklopu 21. kola trebali ugostiti Slaven Belupo.

Komentiraj