Odgođen derbi Dinama i Rijeke

Zbog europskih utakmica Dinama i Rijeke odgođen je njihov međusobni susret koji se u sklopu šestog kola Hrvatski Telekom Prve lige trebao igrati u nedjelju, 24. kolovoza na Maksimiru. Novi termin je srijeda, 18. prosinca.

Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni je odluku o odgodi obrazložio s nemogućnosti osiguravanja termina u kojem bi oba kluba imala ravnopravne natjecateljske uvjete.

Dinamo će u sklopu play-offa Lige prvaka odmjeriti snage s norveškim Rosenborgom, a utakmice su na rasporedu u srijedu, 21. kolovoza u Maksimiru te utorak, 27. kolovoza u Trondheimu.

Rijeka će se pak u play-offu Europske lige sučeliti s Gentom. Prva utakmica je na rasporedu u četvrtak, 22. kolovoza u Belgiji dok je uzvrat tjedan dana kasnije na Rujevici.

Trener Rijeke Igor Bišćan je također nakon jučerašnje pobjede nad Aberdeenom izrazio želju da dođe do odgode i nedjeljnog derbiha s Osijekom koji se u sklopu petog kola HT Prve lige treba igrati s početkom u 20 sati na Rujevici, no zasad nije došlo do odgode navedene utakmice.

Komentiraj