Odgođen derbi Dinama i Hajduka

Na zahtjev Dinama povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni donio je odluku o odgodi najvećeg derbija hrvatskog sporta u kojem su Plavi u nedjelju, 29. studenog, u sklopu 13. kola na Maksimiru trebali dočekati Hajduk.

“GNK Dinamo je 21. studenoga 2020. godine pismeno zatražio odgodu utakmice 13. kola HT Prve lige Dinamo – Hajduk zbog pripreme i nastupa u utakmicama 4. i 5. kola UEFA Europske lige. Sukladno odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja, klubovi koji sudjeluju u Uefinim klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmice pa je donesena odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, a budući da isti ovisi o nastupima GNK-a Dinamo u UEFA Europskoj ligi, odluka je donesena kao u izreci.”, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Brezni.

Klub iz Maksimira je kao sudionik Europske lige iskoristio opciju koja je ove sezone uvedena u pravilnik, a prema kojoj ima pravo jednostrano odgoditi utakmicu domaćeg prvenstva kako bi se bolje pripremio za europska iskušenja.

Izabranike Zorana Mamića ovog četvrtka u sklopu 4. kola Europske lige očekuje gostovanje kod austrijskog Wolfsbergera, a već idući tjedan Plavi putuju u Rotterdam gdje će odmjeriti snage s Feyenoordom.

Susret s Hajdukom tako se neće igrati u 2020. godini nego će mu termin biti određen u proljetnom dijelu sezone odnosno u prvoj polovici 2021. godine.

Ljestvica:

Komentiraj