Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu protiv šestorice preprodavača marihuane, uhićenih krajem travnja nakon što je jedan od njih prikrivenom istražitelju prodao gotovo 30 kilograma marihuane.

I prije prodaje veće pošiljke isti je osumnjičenik prikrivenom istražitelju u dva navrata krajem prošle i početkom ove godine donio po kilogram ‘trave’ koju je zbog preprodaje navodno nabavljao od ostalih optuženika. Na meti istražitelja našao se i zbog ilegalne prodaje duhana i cigareta bez poreznih ‘markica’.

Osim što je opisalo ulogu svakog navodnog pripadnika dilerskog lanca, od kojih je jedan samostalno radio i s heroinom, tužiteljstvo u optužnici navodi da je gotovo kilogram marihuane prvookrivljeni prikrivenom istražitelju prvi put prodao 29. studenog 2016. za 2.800 eura. Novac je potom navodno podijelio s ostalima, a već 25. siječnja ove godine za isti je iznos policajcu prodao još kilogram marihuane.

Nakon što je prikrivenom istražitelju u travnju dao dva uzorka marihuane dogovorio je i veću isporuku, a 25. travnja na parkiralištu jednog trgovačkog centra prodao mu je 28,8 kilograma ‘trave’ pakirane u 30 plastičnih paketa, tvrdi tužiteljstvo.

Protiv sve šestorice optuženih, od kojih su dvojica makedonski, a ostali hrvatski državljani, tužiteljstvo je predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja nedjela i bijega.

Komentiraj