FOTO: Igor Kralj

Pripreme za koncertni spektakl Dine Merlina u zadarskoj dvorani Krešimira Čosića (10. veljače) u punom su jeku, a za koncert je preostao još samo ograničen broj ulaznica.

Turneji ‘Hotel Nacional”’, s kojom Dino Merlin stiže u Zadar, do sada je prisustvovalo preko 600 000 posjetitelja ​na više od 70 koncerata diljem svijeta od kojih se u Hrvatskoj izdvajaju rasprodane Arena Zagreb i pulska Arena te rasprodane dvorane u Osijeku (Gradski vrt), Varaždinu (Arena Varaždin) i Splitu (Spaladium Arena).

Koncert 10. veljače na Višnjiku, ujedno je i zadarska koncertna premijera ovog “glazbenog čarobnjaka”, kako ga fanovi od milja često zovu. Dino Merlin, koji je već više puta na svojim koncertima potvrdio da je miljenik dalmatinske publike, naglašava da njegova glazba priča univerzalni, zajednički jezik svih ljudi.

“„Moja publika priča isti jezikom, iste note nam prelaze preko usana i imamo isti bpm srca. Barem za vrijeme koncerta, publika i ja se uspijemo savršeno sinhronizirati tako da u tim trenucima povijest, fizika, kemija i zemljopis postaju samo suvišne grane znanosti“, rekao je Dino Merlin, uz najavu da će zadarski koncert​ ​biti poseban audiovizuelni doživljaj.

‘Hotel Nacional’ kao istoimeni album, projekt i turneja je od 2014. godine postigao ogroman uspjeh među domaćom ali i međunarodnom publikom, a brojni glazbeni kritičari i znalci smatraju umjetnički i produkcijski svojevrsnom krunom opusa Dine Merlina, koji, bez obzira na uspjehe koje niže s ovim projektom, već razmišlja o sljedećem.​

“Moja karijera je jedan konstantan work in progress, što bi rekli Englezi i vjerujem da svaki konstruktivan, dugoročan projekt takav i treba i biti, poput procesa konstantnog usavršavanja. Od prvih nastupa iz 1985. pa sve do danas, to je jedan trajektorij s dosta eksperimentiranja, isprobavanja i ponovnog osmišljavanja, koji nas je doveo do danas – desetočlanog benda, svjetlosnog i laser showa, specijalnih efekata, cijelih timova za zvuk, snimanja i video produkciju, kostimografije i UV opreme, scenografije te nezaobilazne set liste koju uvijek pomno biramo i popratnog scenarija na kojem radim sa stalnom ekipom koja me prati već godinama“, priča Dino Merlin.

Više informacija na: www.dinomerlin.com.

Komentiraj