Patrik Macek/PIXSELL

ODBOR ZA ZAKONODAVSTVO Srušen kvorum, svađa Grbina i Grmoje

Nakon jučerašnje odgode sjednice Odbora zbog nedolaska zastupnika Mosta, u utorak su svi stigli u Sabor. Ubrzo je srušen kvorum, javlja N1 televizija.

Odbor za zakonodavstvo raspravljao je o Ovršnom zakonu, a izbila je svađa između Nikola Grmoje i Peđe Grbina. Govoreći o izmjenama tog zakona, Grmoja je kazao da će “sa šest milijuna kuna koje smo uzeli političkim strankama pomoći ovršenima”.

“To je populistička mjera. Uz dužno poštovanje, nemate pojma o čemu govorite”, kazao mu je Grbin dodajući kako neće sudjelovati u izradi Ovršnog zakona na tom odboru. “Nemojte se igrati političara”, rekao je Grbin, nakon čega se oporba ustala i napustila dvoranu.

“Grbin me uvrijedio, on je populist”, rekao je Grmoja novinarima. Pad kvoruma bio je moguć zahvaljujući HDZ-ovcu koji se nije pojavio na odboru.

“Očekivao sam da će SDP biti konstruktivna oporba. Ovi zakoni su za hrvatske građane, njima želimo stati u kraj medijskim mogulima”, rekao je Ivan Kovačić za HRT.

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako se Most i HDZ moraju pobrinuti da većina u Saboru funkcionira. “Ono što mi kažemo je da je intencija nekih zakona dobra, no ne želimo zakone prelomljene preko koljena.Njihovi prijedlozi su načelno dobri, no potrebna je rasprava”, dodao je.

Komentiraj